Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.10.2010 17:46 - Колко точно държавате краде от теб и децата ти (в цифри и проценти)!
Автор: informator Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4013 Коментари: 4 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

За съжаление, комунизмът научи хората как да смятат в училище и как дане смятат след като завършат. Понеже, ако започне човек да смята, може и да стигне до факти, и заключения, които ако стигнат до повече хора, може да доведе и до революция.... всъщност, като говорим за революция, питам се - защо не? Ами сигурно понеже няма достатъчно революционери, кой знае? И, за да няма объркване - не говоря за някаква пролетарска революция! Говоря за бунт срещу самодоволните, оядените, мазните доганогоцета (да, от днес това е нова дума в българския език!), корумпираните псевдо-всичко персонажи, които вече 20 години държат България в орбитата на Москва, миналото и назадничавостта.

Е, кой знае пък, може след този постинг на някой да му заработи "I"m mad"машинката отвътре и да вземе, че да направи нещо по въпроса. Ето и нашият пример за това точно колко държавата краде от теб и децата ти в цифри, и проценти. Тук няма да говорим за големите промишлени престъпления, изземването на имоти, земи и заводи. Тук ще говорим за ежемесечния грабеж и пирамидата наречена "социално осигуряване".

Знам, че Сашо в блога си говори за Бисмарк и Рузвелт... аз предлагам да оставим Америка и историята на социалното осигуряване настрана и да погледнем собствената си пирамида - днес, сега, в България. Тя е била в действие вече от много години, но проблемът е, че хората са кондицирани да носят каквото им стоварят на гърба жреците на култа към държавата, без да си задават въпроса: какво всъщност се случва тук? Грабеж. Това е краткият отговор. Всеки месец държавата ти "удържа" (разбирай - ОТНЕМА) близо 40 процента от дохода с т. нар. "социални осигуровки". С тези капитали, държавата-картел (или иначе казано монополист на властта и силата), те уверява, че ще се погрижи за твоето бъдеще. Е, това обаче тя не го прави, никога не го е правила и няма и да го направи! Тя взима пари от теб днес и сега, и плаща пенсии на възрастните (като краде по-голямата част от парите). Тези пенсии обаче осигуряват мизерия, а не доходи за нормален живот. Това е класическа пирамида. Но никой не иска да обърне внимание на това. Животът продължава и всички послушно хранят ламята всеки месец, година след година - общество-жертва, предало се доброволно на своя похитител, който се е маскирал под прикритието на това, че действа в името на "закона". (Хм, откога пък трябва да приемаме безропотно закони, които узаконяват грабежи, лъжи и престъпления?)

 

image

 

Но, по същество: годината е 2011-та и вие завършвате университета. Какво се случва оттук натам?

Нека вземем един студент, който ще започне работа на 25 години на 800 лв. заплата. Това е годишна заплата от 9,600 лв. Държавата му взема около 40% за да го "осигурява" в бъдещето (пълна заблуда). Това значи, че 320 лева отиват всеки месец в държавната хазна.

Предполагаме, също така, че този човек ще живее 20 години след пенсия, до 85 годишна възраст. За тези двадесет години след пенсия, предполагаме, че на човека ще са му нужни да живее нормално 20,000 лева на година, или по 1,666 на месец. Ако тези 320 лева биват инвестирани и носят 8% на година дивидент за 40 години, когато този човек ще се пенсионира (при положение, че за 40 години същият доход от 9,600 лв. на година се е запазил непроменен), той би трябвало да има на сметка 488,326 лева!!!!!

Ако тези пари продължават да са инвестирани и от тях човека тегли своите 20,000 годишен разход за пенсия, при положение, че инвестицията му продължава да му носи по 8% на година дивидент, този човек ЩЕ ОСТАВИ на наследниците си 639,598.000 в наследство! Забележете, всичко това, при положение, че заплатата на този млад човек, който е завършил университет, НЕ СЕ ВДИГНЕ за 40 години. Което можем само да предполагаме, че не е така. Ако заложим дори само 3% повишение на година, сумата става астрономична.

Е, вие ми кажете:

* Колко от вас очаквате като се пенсионирате, държавата да е инвестирала вашите пари за осигуровки на 8% годишен дивидент за 40 години?
* Колко от вас очаквате пенсията ви да е 2 пъти повече от заплатата, която сте получавали?
* Колко от вас очаквате да оставите на наследниците си над половин милион лева като остатък от вашите спестявания и инвестиции през годините?
* С тези изчисления, дори груби, можете да видите КАКВО и КОЛКО всъщност "държавата", или да я наречем "картела", те ограбва - теб и децата ти.

 

В замяна получаваш какво:

* армия, която пази границите на родината :)
* полиция, която НЕ ТЕ пази от престъпниците.
* законотворци, които се гаврят с народа и са превъплъщение на корупцията.
* институции, които те рекетират на всяка крачка и се държат сякаш си им слуга.
* централна банка, която те ограбва допълнително чрез изкуствени манупулации на своите собствени полици и лихвени проценти.
* държавно училище, в което учат децата ти, че са маймуни.
* национално радио и телевизия. 
* парно...?!?!?
* язовири и паркове :)
* е, може и да съм пропуснал някоя и друга благина като ЗОК, но тя е ограбена отдавна, така, че защо да си губим времето?

Е, как да не си доволен и да не си платиш социалните осигуровки с радост? И най-вече - как да не се чувствате осигурени?
ПП: Написах този постинг (вкл. с времето за изчисленията) за около 30 минути. Ако има правописни грешки, who cares? По-добре вижте ГОЛЯМАТА ГРЕШКА, а именно това, че НЯКОЙ, ЕРГО - ДЪРЖАВАТА, или по-скоро кликите от корумпирани кръгове на корупция, използват "закона", за да те рекетират всеки МЕСЕЦ без ти да можеш да кажеш каквото и да е.

Източник: ОТ ПОКРИВА


Тагове:   социализъм,


Гласувай:
4



1. vencivaleri1951 - Гледайки покрива,
18.10.2010 18:06
какво предлагате? Да не се осигуряваме, да не подържаме администрация, армия, полиция, здравоопазване, образование... Може и това. Има го сред някои племена, но и там носят от лова на шамана и вожда...Фондовите инвестиции винаги са рискови. Може и всичко това което спестяваме да фалира и да не вземем и това което сме спестили. Примерно дори и след една перфектна социална система като немската дълги години след войната пенсионерите не получават това което са внесли. На нас война не ни трябва. Може би предлагате състоянието преди 9 ти септември. 10 ина % процента осигурени, а другите на нивата до гроб или сасвото им подхвърлят децата. Кажете какво предлагате, защото човечеството до сега не е измислило по добър вариант от солидарното осигуряване. Това, че в нас не работи не е виновен принципа , а управниците ни които ние избираме. Тоест...
цитирай
2. informator - Държавата
18.10.2010 18:14
се е доказала в своята неспособност да подсигури бъдещето, образованието, здравеопазването и т.н. на когото и да било (изключавйки шепа "специални" хора")

Така, че не виждам защо ще ме задължава насила да и давам парите си, без да ми предлага нищо гарантирано в замяна.

Всеки човек би трябвало да има възможността сам да избира как и къде да осигури старините си, водейки се от пазарните принципи на конкуренцията.
И всъщсност човечеството е живяло твъъъъъърде дълго без социално осигуряване!!!
цитирай
3. veselaj - vencivaleri1951, за твое сведение ...
05.11.2010 18:51
vencivaleri1951 , за твое сведение до 9 септември са се осигурявали доста хора и пенсионните фондове са им гарантирали пенсиите. Хората по селата са имали избор - или да се осигуряват, или не. След това няма.

2. informator, с всичко съм съгласна, освен с процента - повече от 40% е. Да не говорим за 20%-те процента ДДС, които плащат всички. За да издържат Б. димитров (ама той е приятел...)
цитирай
4. informator - да, като дабавим и ДДС-то. . . . не е за ...
10.11.2010 17:57
да, като дабавим и ДДС-то .... не е за говорене , пък приятелите на ББ си имат министерства , нищо че са без портфейли :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: informator
Категория: Политика
Прочетен: 242604
Постинги: 57
Коментари: 184
Гласове: 1585
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031